Ужице е град, административен център на едноименна община и на Златиборски окръг в Западна Сърбия с 63 577 жители.

Той може да е и доказателството, че понякога реалността ражда по-невероятни сюжети от въображението. Според сръбския сайт "Kurir.rs", този град може да се окаже истинска съкровищница на невероятни случки, достойни дори за филм на Костурица. 

Сръбското издание описва едни от най-нелепите съдебни дела, записани в архивите на местния съд. 

Брането на малини може да се окаже опасно за здравето. Или за интимния ви живот.

Жена от Ужице съди съгражданин, с когото е брала малини. Според съдебните записки, по време на беритбата той й се нахвърлял, а след това й направил комплимент.

Мъжът е признат за виновен, а докато тя разказвала подробности за събитията, той скочил от скамейката: „По-добре да го направя с прасе, отколкото с нея".

Кое се преживява по-трудно: изневяра или използвана пижама?

Друг гражданин хваща жена си в леглото с  мъж. С помощта на огнестрелно оръжие съпругът  принуждава любовника на жена си да се съблече гол, след което го гони на улицата.

Унизеният любовник завел съдебно дело.

„Най-трудно ми беше, когато го видях в моята пижама“, казал подсъдимият в защита на това защо е извадил пистолет.

Тъжната истина за домашното насилие

И една не толкова забавна случка.

На човек от село близо до Ужице не му било ясно защо го съдят.

"Да, аз я бих, но това е недоразумение, нали съм бил моята си жена", казал той пред съда, очевидно убеден, че да бие жена си е съвсем нормално нещо.

Баща съди сина си за горене на дърва

Един от най-запомнящите се случаи е този, в който втори баща съдел по-големия си син, за коgoto твърдял, че е използвал осем кубика дърва и 100 килограма дървени въглища за отопление на котел.

„Не е възможно, но осъдете ме, ако съм изгорил толкова много. Искам да вляза в Книгата за рекордите на Гинес”, казал той пред съда.

Изгочник: vesti.bg