За наглеците нямат спирачки! Въпреки гнева на голяма част от пловдивчани, все се намират такива, които да продължават с безредиците и да се мислят за нещо повече от другите.

За поредния наглец, който си мисли, че е цар на пътя и може да спре където и както си поиска , ни сигнализира читател на TrafficNews.bg

Черен джип БМВ със софийска регистрация се е настанило спокойно на целия тротоар на улица „Филипово“ 15 в Кършияка. Явно на шофьорът на скъпото возило му е трудно да спре на позволено за това място или просто е предпочела да не се мори да ходи, а да завземе тротоара, предвиден за хора, а не за коли.

„Всяка вечер тази кола паркира по този начин” – коментира възмутено нашият читател. Въпросният шофьор е кацнал на тротоара на тротоара до Френската гимнация, ", какво като на сутринта децата няма да има от къде да минават...

Вторият наглец е заснет на улица „Йоаким Груев” в Капана. Явно дори и новопоставеният знак, че пътя е само за пешеходци и вдигнатата скоба са невидими за водача на буса, който се е изтипосал на въпросното място. На снимката се вижда, че друг шофьор също има проблеми със зрението и се предвижва с автомобила си, напук на задължителния знак.

За огромно съжаление това не са единствените случаи, защото новата пешеходна зона на улицата продължава да бъде осяна с автомобили, които превръщат мястото по-скоро в лабиринт, отколкото в място за разходка.

Припомняме, че съвсем скоро кметът Иван Тотев заяви, че нарушители ще бъдат глобявани с 50 лева, а не 30, както бе досега. Екипите на Общинска полиция пък ще правят все по-често хайки.

Междувременно, втори ден в пловдивския квартал Кючук Париж нагла пловдивчанка продължава да паркирала лекия си автомобил Mini Cooper напречно на всички останали и то на пешеходната алея на булевард „Македония”. Поредната нарушителка явно си е помислила, че щом колата й е „мини” може да спира, където си поиска, дори и на пешеходна зона.