Граждани на Кърджали недоволстват от отношението на хората, които работят в местния приют за животни "Дай лапа". Любителите на животни твърдят, че кучетата всекидневно биват тормозени и бити. Стана ясно, че в момента приютът е без ветеринарен лекар и без управител - следователно контрол няма. 

"Доброволка ми сподели, че е видяла как хора от приюта прибраха едно породисто кученце. Може би искаха да го продадат, защото тръгнаха към някакво село. В същия момент ловците са видели, че доброволката ги следи и обърнаха колата обратно към приюта. Сигурна съм, че сутринта са искали да изведат кучето по същия начин", сподели пред TrafficNews Ирина Николова от НПО "Помощ за животните - ДАРА".

Според очевидци кучетата са затворени сами и не се знаело дали са хранени редовно. А контрол липсвал - всеки може да влезе и да изведе което куче реши. 

"Служители на приюта "Дай лапа" ловят с примки кучетата и буквално ги захвърлят в буса. Сцената се разиграва пред минувачи и много деца. В същото време приютът е екипиран със специални пушки за зашеметяване на животните и тяхното безболезнено залавяне", пишат от сайта "Кърджали бг вести". 

Източници на TrafficNews споделиха, че засега няма резултати от подадения сигнал и служителите, които нарушават закона все още работят в приюта.