Пореден случай на нагло паркиране в столицата. Лъскав джип намери паркомясто на новооткритата улица "Малко Търново", видя репортер на TrafficNews. Това е най-късият пешеходен участък в София. 

Колата е спряна точно преди стълбите, като минувачите са принудени да я заобикалят. 

Припомняме, че "Малко Търново" беше открита тържествено на 14 октомври. Отсечката е дълга едва 60 метра, но далеч не е маловажна за софийската история. Тя пази спомени и артефакти, които свидетелстват за някои от най-значимите епохи в българската история. Под жълтите павета се крият останки от римско време, градски легенди за часовниковата кула от епохата на Възраждането и спомени за Цар Борис III и любимия му бар “Луна”. Част от историческия разказ са и саждите, останали след палежа на Партийния дом по фасадите на околните сгради. На улицата до ден днешен стои и една тайна врата, възпята в рок балади, зад която се крият килиите на Държавна сигурност от времето на комунизма. Към момента помещенията са собственост на Държавна агенция "Архиви". Мрачните килии на ДС обаче все още стоят. 

Най-късата пешеходна улица в София възкръсва в целия си блясъкСтоличната "Малко Търново" е с ново осветление и пребоядисани фасади