Най-късата пешеходна улица в центъра на София възкръсва в обновен вид. Столичната "Малко Търново" е от важно значение за културния живот на града, но на практика е музей на открито заради всичко, което се е случило през годините на нея. След ремонтните дейности улицата е с подменени настилки и подземна инфраструктура, отстранени течове, ново осветление и елементи, пребоядисани фасади и почистено окабеляване. Официалното откриване на обновената пешеходна зона е на 14 октомври от 18:30 ч. в бар "After 5".

Тогава ще бъде представен и проекта “Улица на времето”, който цели да превърне "Малко Търново" в интерактивно преживяване, за да представя легенди и разкази от историята на София на посетители и минувачи чрез инсталации и елементи в градския дизайн.

Въпреки че е най-късата пешеходна улица, отсечката далеч не е маловажна по отношение на историята на града. На своите скромни 60 метра уличката пази спомени и артефакти, които свидетелстват за някои от най-значимите епохи в българската история. Под жълтите павета се крият останки от римско време, градски легенди за часовниковата кула от епохата на Възраждането и спомени за Цар Борис III и любимия му бар “Луна”. 

"Недалеч от двореца стои часовникът-кула, с висока снага, сега пожарна кула". С тези думи пътешественикът Феликс Каниц описва часовниковата кула в някогашната махала "Сахат куле", която се намирала в района на днешната улица "Малко Търново", скътана между бул. "Дондуков" и края на ул. "Московска".

При полагането на жълтите павета в участъка са открити артефакти от 3-то хилядолетие пр. Хр. Част от историческия разказ са и саждите, останали след палежа на Партийния дом по фасадите на околните сгради. На улицата до ден днешен стои и една тайна врата, възпята в рок балади, зад която се крият килиите на Държавна сигурност от времето на комунизма. Към момента помещенията са собственост на Държавна агенция "Архиви". Мрачните килии на ДС обаче все още стоят.