В продължение на няколко дни стотици потребители на Instagram обсъждат тази история: известен модел и блогър - Яна Яцковская, веднага след раждането на мъртвото си дете публикува снимка с него в Instagram. Потребителите бяха шокирани от този акт и стотици хора започнаха да пишат на младата майка, че това не е най-добрият начин да се справи със скръбта си.

Тази история започна преди 10 дена в Малдивите, където Яна, заедно със съпруга и дъщеря си, отлетяха да си починат. В един момент младата жена, която вече беше в напреднала бременност, почувствала, че има "нещо нередно" с бебето. Както признала по-късно, към особеното й състояние се прибавили и стрес, кавги със съпруга й и полетът. Когато местните лекари й съобщили, че детето в нея е мъртво, Яцковская решила да лети обратно до Киев, където да влезе в болница.

В украинската столица тя успяла да "роди бебето", чието сърце вече не бие. След това Яна го увила в одеяло и направила снимка, която публикувала в социалната мрежа, придружена от текст: "Днес, на Деня на майката, станах майка за втори път. Майка на небесното ни момче".

Поведението на младата жена не се стори много подходящо на хората: десетки коментари под снимката го доказват. "Как може да родиш дете и незабавно да поискаш да бъдеш с него в инстаграм?", написаха последователи.

По-късно Яна обясни, че за нея това е снимка на сина й, когото тя и съпругът й обичат много и той е "пълноправен член, член на семейството" за тях.

А вие какво мислите?

Превод и редакция: TrafficNews.bg