Семейство от град Ахлен, Северна Вестфалия, остана без домашния си любимец Едда, след като властите го конфискуваха, заради неплатени данъци, включително "такса куче".

Властите са пуснали четириногата Едда на търг за 750 евро, като в обявата пише, че е "мило женско мопсче".

Но сега купувачката на Едда, която е полицай, съди властите, защото твърди, че мопсът имал нужда от много медицински грижи, а в обявата не било споменато за това, съобщава Die Glocke.

Семейството на длъжниците е петчленно и изданието твърди, че хората дошли да изземат имуществото им в полза на държавата, за да покрият дълговете, първо искали да вземат инвалидната количка на бащата. Не им се получило, защото количката принадлежала на застрахователна компания.

Вместо това те взели кучето, което било на една година и пуснали обява, в която написали, че е ваксинирано, чипирано, но не и кастрирано.

Купувачката Михаела Джордан, казва че била подозрителна заради ниската цена на мопса и очаквала да плати двойно по- голяма сума. Свързала се с представител на властите на град Ахлен и купила кучето.

Тя взела Едда през декември, но твърди, че тя е с "огромна травма на окото", която изисквала лечение от ветеринар.

Джордан твърди, че се е наложило да плати около 1,800 евро, за да излекува Едда. Сега планира да съди града, защото смята, че кучето е било продадено чрез измама. Исканията й са градът да възстанови сумата, която е похарчила за лечението, както и цената на Едда.

Властите на града коментират, че е "необичайно" да се конфискува куче, но въпреки това всичко е законно.

Превод и редакция: Trafficnews.bg