Новият щам на COVID-19 - Омикрон се очаква да дойде в България около средата на Декември, споделят специалистите. И докато едни се страхуват от вируса и всячески се стремят да се пазят, на други определено не им пука.

Масово в големите вериги магазини за хранителни стоки не се спазват никакви мерки, а маските са само за украса. След няколко сигнала от читатели, наш репортер посети хипермаркет на „Брезовско шосе”, за където сигнали пристигат системно в редакцията ни.

С нас се свързаха много пловдивчани, които алармираха, че контролът в магазини Кауфланд е занижен. Маски не се носят, липсва дистанция, а персоналът и охраната нехае какво се случва на територията на търговския обект.

Заведенията ли са виновни? Клиенти пазаруват без маски във верига магазини в Пловдив, персонал и охрана – нехаеОще с прекрачване прага на магазините, мнозина „забравят” да си сложат предпазно средство

Само в рамките на няколко минути, импровизираната ни проверка показа, че нарушителите не са един и двама, напротив – на пръсти се брояха хората, които носиха правилно маската си.

Масово маските на клиентите са под брадите им, или в по-добрия случай – покриващи само устата, видя наш репортер.  И не става въпрос само за хранителната част на магазина, нарушенията са повсеместни и в обслужващите офиси и отделенията за бързо хранене.

В обекта се помещава и „дюнерджийница”, където особено в по-късните часове на деня се образуват опашки, а чакащите хора и обслужващия персонал носят личните си предпазни средства по-скоро като аксесоар закачен за ушите, споделят в оплакванията си читателите ни.

Впечатление прави, че нарушителите са предимно възрастни хора или такива от ромски произход.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg