Майка от Врачанско системно тормозила малолетната си дъщеря. Действията на родителката от Козлодуй са потресаващи, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Държавното обвинение в атомния град я е подвело под наказателна отговорност за „изтезаване“ на 14-годишната ѝ дъщеря, намираща се под нейни грижи. Известни на магистратите са няколко случая на психическо и физическо насилие над момичето. То била пребито, от което получило оток и синина на дясното око. Поводът за това бил, че шестокласничката закъсняла да се прибере у дома си след училище.

Майка ѝ не ѝ позволявала дори да остава на занималня след часовете, защото държала да се прибира по-рано, за да се грижи за по-малките си братя и сестри, пише BulNews.bg. Това обаче не е най-фрапиращото изтезание, което жената упражнила над рожбата си. По време на процеса срещу нея станало ясно, че тя е хвърлила в лицето на момичето гърне с урина.

Окръжен съд – Враца е потвърдил решението на Районен съд – Козлодуй, с което майката е била призната за виновна за извършено престъпление против младежта. По искане на прокуратурата „майката“ е била освободена от наказателна отговорност. Било ѝ наложено административно наказание - глоба в размер на хиляда лева.