Много родители са притеснени за това, че децата им прекарват много време пред компютрите. Едно тринайсетгодишно момче от Филипините обаче бие всички рекорди. Карлито Гарсия стои пред компютъра по 48 часа и играе на игри.

Трийсет и седем годишната Лилибет Марвъл, майка на Карлито, разкрива че започнала да се безпокои за сина си, когато забелязала, че детето е започнало да се заседява в местен компютърен клуб.

Сега се появи уникално видео, в което жената храни с ръце тринайсетгодишния си син, докато той не отлепя очи от екрана. Забелязва се, че Карлито въобще не е щастлив от това, че има толкова грижовна майка, а точно обратното – раздразнен е, че му се налага да се разсейва с такива банални неща като ядене.

Всички роднини на Карлито са обезпокоени от ситуацията. Момчето е спряло да посещава училище и единственото, с което се занимава, са компютърните игри. Първоначално те се опитвали да спрат момчето от посещенията в клуба чрез забрани, караници и наказания. Това не дало резултат, затова Лилибет е решила да пробва по друг начин да накара сина си да се откаже от пристрастяването.

Превод и редакция: Trafficnews.bg