Куче нападна английски турист в центъра на Пловдив. Инцидентът станал в събота следобед, на бул. "Шести септември" , в подножието на Небет тепе. Карл Таслър и съпругата му, която е пловдивчанка отивали към паркинг до Стария град, за да вземат колата си, преминавайки край новостроящата се кооперация на семинарията. "Бяхме точно до строежа, когато чух някакъв звук зад гърба си. Обърнах се и видях огромно куче. То ми се озъби и изръмжа. Аз от ужас излязох на платното. Тогава то се хвърли към Карл и го захапа по хълбока" разказа Снежана Таслър пред TrafficNews.bg. За късмет челюстите на кучето се спрели в ключовете и портфейла, които били в задния джоб на англичанина. Така, че той се разминал само с няколко одрасквания. 

"Нападна ни без никаква провокация от наша страна. Кучето бе отвързано, макар че имаше каишка на врата" разказва пловдивчанката. След запитване от нейна страна към работници на строежа, те отрекли че кучето е тяхно и заявили, че е бездомно. Малко по-късно обаче и двамата видели, че кучето влиза заедно с един от работниците в обекта и той дори си играел с него. На връщане го видели да лежи вътре в обекта.  

"Ако не беше мъж висок 1,85, а малко дете, това куче щеше да го събори на земята. Не ми се мисли какво би се случило. Хубаво, че хората на строежа се грижат за него, но трябва и да бъдат по-отговорни, защото не е редно то да напада минувачи в гръб" коментират семейство Таслър.