Във Великобритания котарак на име Тео откраднал парите на млекаря и ги донесъл вкъщи, съобщава BBC News.

Осемгодишният пухкавелко се разходил до дома на съседите и взел пакет с пари, които били предназначени за доставчика на мляко. Собствениците на котарака открили пакета, в който освен парите имало и бележка с адреса на собственика им, след което ги върнали.

„Момчето се усмихна, взе парите и се държеше така, все едно подобни неща се случват редовно“, разказва стопанката на Тео мис Дрю.

Тео от няколко години влиза в новините. През 2015 година, палавникът откраднал цяла торба с плюшени играчки от съседите. През 2013 та пък е бил хванат с плячка – коледна украса.

Стопанката му няколко пъти е окачвала листовки в околностите, в които предупреждавала съседите да се обръщат към нея в случай, че открият липси на вещи. Също така тя няколко пъти била сигурна, че Тео е спрял с кражбите, но след известно време той отново носел крадени предмети вкъщи.

Според специалисти, Тео инстинктивно носи „трофеи“ на стопанката си. За разлика от другите котки, които обикновено носят умрели животинки, явно Тео не е бил обучен от майка си, затова инстинктивно носи „трофеи“, но те са неодушевени предмети.

Превод и редакция: Trafficnews.bg