За купчина книги изхвърлени до контейнер на оживена улица в жк „Изгрев” съобщава Флагман.бг. От снимката ясно се вижда авторът емблема за Бургас – Петя Дубарова и нейна стихосбирка изхвърлена безмилостно на бунището.

От тази година бургаската поетеса Петя Дубарова влезе в учебния план по литература за  XII клас със стихотворението „Посвещение”. Очевидно обаче „излезе” от библиотеките на някои бургаски домове по една или друга причина.



Освен „Най-синьото вълшебство” в праха около контейнера се търкаля и Библията. Заслужава ли каноническата колекция от християнски текстове отношение като това, или пък някой е решил да я сподели по неуместен начин - остава неясно за минаващите покрай жалката гледка.

Читателят, подал сигнала, сподели, че възнамерява да предостави намерените от него книги на хора, които биха ги оценили и имали достойно отношение към тях.

Захвърлени книги на боклука са честа гледка в града. Дали обаче бургазлии се отказват от четенето и предпочитат други забавления - оставяме на вашата преценка.