Клиент на култова кръчма в Пловдив нападна охранител с лютив спрей и паве. Причината за дръзките действия на мъжа е отказ да си плати сметката. За действията си той получи сериозна глоба в размер на 1000 лева, определена от Районен съд – Пловдив.

Екшънът се разиграл в края на юли. В ресторант „Даяна“ на центъра на града, клиент спретнал скандал на персонала заради сметката си. Той отказал да плати и това наложило управата да повика охраната. Те опитали да поговорят с разярения мъж, но вместо да се успокои, той започнал да буйства, псува и обижда.

Охранителите се принудили да повикат още двама свои колеги. Мъжете от подкрепление, сграбчили клиента и го изкарали на улицата. Там те отново опитали да успокоят мъжа и да го накарат да си плати консумацията.  Това не се случило, а обидите и псувните продължавали да огласят улицата. По едно време мъжът хукнал да бяга, а след него тръгнали охранителите.

Стигайки близо до сградата на Общината, мъжът се навел, взел едно паве и го хвърлил по едно от униформените момчета. Последният се опитал да се защити, но камъкът го ударил по главата. Секунди по-късно, беглецът извадил лютив спрей и изпръскал целия флакон в очите на вече ранения охранител. Свидетели се намесили и уловили нападателя. Била повикана полиция, която арестувала агресивния мъж и го отвела в районното.

Междувременно пострадалият е отведен в болница. Медиците са констатирали, че охранителят е с травма на ръката и главата, както и  възпалена роговица на лявото око.

Три месеца по-късно нападателят се изправил пред съда. По време на заседанието станало ясно, че той е студент. Не е осъждан и нямал никакви криминални прояви. Пред магистратите той съжалил за действията си и поискал най-леко наказание за действията си.

Преди дни студентът получи и наказание за дръзките си действия. Той е освободен от наказателна отговорност и е глобен с 1000 лева административна санкция.

Решението подлежи на обжалване.