В сезона на кърлежите и бълхите – детска площадка в Пловдив посреща малчуганите обрасла и неподдържана. За това сигнализират родители от Кючук Париж пред TrafficNews, според които пространството е занемарено.

Детската площадка се намира в парк „Звезда“ в близост до ул. Македония.

Това е още една разбита площадка. Дано някой се сети да я оправи, стана свърталище за пияници и всичко начупиха“, коментира пловдивчанин.

От снимки, предоставени до медия ни, личи, че тревните площи на площадката са избуяли, с което стават опасни предвид високорисковия период.  Освен това обаче проблем са и занемарените съоръжения за игра на деца, споделят родителите. По оградата също са нанесени поражения. 

За съжаление, в Пловдив това далеч не е първото място, изградено заради деца, което в годините бива унищожавано от възрастни граждани. Квартални пройдохи или тийнейджъри са оставали следа върху десетки площадки и съоръжения, докато родители и местна власт не спират да алармират това да спре. 

Детска площадка в Тракия стана опасна, 2-годишно дете се размина на косъм от инцидентКметът Димитров инспектира терена, призова вандализмът да спре