Детска площадка в Тракия съсипва игрите на десетки деца заради потрошени съоръжения. Окаяното състояние на оборудването е предпоставка за инциденти, разтревожени са пловдивски родители.

Изпочупени шарените огради лежат пръснати из площадката, а от люлките тип везна е останало само ръждива метална конструкция. Пясъчникът прилича повече на котешка тоалетна, пълна с боклуци. Седалките около него са откъртени, а по странни обстоятелства в огражденията има и автомобилна гума.

Само преди дни 2-годишото дете на Даниела Балинова е паднало от стълбите на пързалката:

„Синът ми падна на гърба си. Веднага след това потърсих педиатър, за щастие, всичко е наред. Стана за секунди, но ако парапетът беше там, това можеше да се избегне. Идвах тук с голямото ми дете преди около 5 години и тогава площадката имаше страхотен вид. Това място не се поддържа и всичко е амортизирано. А всички деца я обичат и искат да си играят тук. На много майки локацията също им допада“, допълва Балинова.

От снимки, пратени до медията ни, личи, че кошът за отпадъци е препълнен, но не с какво да е, а бутилки от алкохолни напитки. Ако съдим по състоянието ѝ, детската площадка е любимо място не само на малчуганите, но и на квартални пройдохи.

След подаден сигнал кметът на ж.р. „Тракия“ Костадин Димитров инспектира площадката до блок 31. Той заяви пред TrafficNews, че конструкциите ѝ са много стари и през годините няколко пъти са били извършвани ремонти и освежавания.

 „Ще се отделят средства за детската площадка, но така може вечно – да се руши, а ние да оправяме. Искам да апелирам за по-активно гражданско общество и когато се забележи вандал – да бъдем мигновено сигнализирани. С това са силни развитите общества – когато някой руши или нарушава правилата – другите го сочат с пръст и не приемат поведението му“, заяви райкметът.