Неведнъж сме коментирали темата за това, какви препятствия срещат майките в Пловдив, докато се придвижват с детските си колички. Обичайни препятствия за тях са неправилно паркирани коли, разкопани тротоари и улици.

В Капана, където пловдивчани се разхождат с идеята за релакс, почивка и забавление, има много търговски обекти. Обичайно стоката, която се предлага, е разположена вътре в обектите и собствениците нямат право да я излагат навън пред магазините, освен ако нямат заплатено тротоарно право. Такова право заплащат заведенията, за да разположат масите и столовете си навън.

Какво обаче правят магазините? С редакцията на TrafficNews.bg се свърза наша читателка, която изпрати снимки на обект, разположил своя стока на тротоара. От там всекидневно преминават пешеходци и майки с колички. Препятствието обаче за тях е, че стоката препречва пътя и за да преминат през даден район, им се налага да слязат на паважа… всеки знае колко лесно се бута детска количка по подобна улична настилка.

„Търговският обект се намира на улица "Йоаким Груев" 18 в Капана. Един магазин, който се е разположил дори на тротоара, и аз като майка с количка не мога да мина... Просто искам да се обяви публично, защото това е една сергия в центъра на Пловдив, а уж ще сме Европейска столица на културата", се възмущава читателката ни и задава въпроса в този вид ли ще се представим на предстоящия Капана фест.