14 месечната лъвица Фалестина, живее в зоопарк в Рафа, град в южната част на Сектор Газа. Ноктите й са били извадени от лапите й по хирургичен път.

Операцията е извършена от ветеринаря на зоологическата градина, въпреки че в парка не са налични нужните условия за провеждането на подобна операция.

Собственикът на зоопарка Мохамед Джума, на 53 години, обяснява: „Опитвам се да намаля агресията на лъвицата, за да е по- приятелски настроена към посетителите.“ Операцията е била извършена преди около две седмици. Малко след интервенцията Фалестина се е опитала да драска по дърво, но по очевидни причини не й се е получило.

12 годишно дете си поиграло с лъвицата и въобще не било изплашено от нея. Вестник Sun предава думите му: „Щастлив съм, защото си играх с лъва и не ме ухапа, нито ми разкъса дрехите. Споделих снимки във Facebook и WatsApp.”

След като информацията за това се появи в интернет, много природозащитни организации изразиха негодуванието си от действията на управата на зоопарка, а потребителите в интернет не се посвениха да употребят ненормативна лексика към шефа му.

Превод и редакция: Trafficnews.bg