Неочаквана се оказа развръзката след скандала с насилие в училище, за който ви информирах ме по-рано. Според първоначалната информация 11-годишно момче е откарано в „Пирогов” със съмнения за комоцио след инцидент в столично училище. Детето се оплакало от световъртеж пред пристигналите лекари. Те установили и следи от удари по тялото му. Момчето твърдяло, че е било пребито от учителя си по физическо. Истината обаче се оказа... доста по-различна.

Сайтът Блиц се е свързал с преподавателя Георги Георгиев, който е учител по физическо в 70 ОУ "Климен Охридски" и за когото се твърди, че е ударил детето. Ето какво заяви той:

- Г-н Георгиев, какво точно се случи?
- В час по физическо с 3-ти клас, ученик от 5-ти клас бе избягал от час и пречеше на децата да играят. Направих му неколкократни забележки. Свърши вече часа, всъщност бяха двама, заплаших единият, че ще се обадя на баща му. Тогава единият от тях мина и ми заби шамар във врата.

- На какво се дължи тази агресия според вас?
- На болното ни общество, на липсата на морал и ценности и т.н.

- Какво стана после?
- След което избяга, аз го настигнах, хванах го, водих го при директорката да му кажа, че ще се свържа с Закрила на детето, полиция, че ще се жалвам за това, че ме е ударил. Тъй като имаше много деца, свидетели на станалото, той се опъна и избяга вкъщи и доведе фамилията. Тъй като училището е в квартал с ромско население, дойде цялата фамилия. Но аз съм отдавна даскал и ме познават и всички деца викнаха: Ама лельо, чичо, той В. го удари и го удари силно много и избяга. Те видяха това нещо и с мен не са се занимавали. 

- Тоест те не ви обвиняват вас?
- В първия момент. Но в момента, в който казах, че ще подам жалба, че той бяга от час, че ме удря и т.н. те казаха: "Така ли и започнаха да звънят по телефоните. По телевизии, по бърза помощ. Даже бащата, всъщност не знам дали му е баща, каза ти сега какво искаш: Най-лесно е да си направим мръсно. Ей сега ще ида да го ударя тук под моста на Бакърена, ще извикам. Ще кажа, че е повръщал и припаднал, ще извикам полиция, бърза помощ и така и направи. Извика бърза помощ, полиция, телевизии, пуснал го насам-натам. Знаете, че преди време се оплакваха, че казват на бърза помощ по-сериозни оплаквания, за да дойде веднага линейката. Това е напълно фалшива новина, защото за първи път от 20 и кусур години стаж ме удря ученик.

- Ръководството на училището застава ли зад вас?
- Разбира се, те също се обадиха на Инспекторат, на Закрила на детето, тъй като от месеци не идваше на училище. Уж ще бягат в Германия, уж се изселват. Той има и брат в 7-ми клас.

- Посягали ли са друг път на друг учител?
- Не е имало токова нещо. Имало е заплахи, обиди, арогантно поведение. Към мен пък съвсем не, защото все пак съм в час по физическо. Един от малкото, които обичат и посещават. Аз имам методи да ги респектирам, като който не ме слуша не го пускам в залата, когато има фитнес допълнително и следобедни часове, че няма да ги пусна да играят мач, когато играем между махалите.

- Този инцидент би ли ви накарал да се откажете от учителската професия?
- Не, защото аз съм по физическо и си обичам спорта. Цял ден играя с тях и независимо, че ме псуват на цигански, после идват да ме прегръщат и да играят. 
Лошо е, че направиха скандал от нищото.

- Как смятате, че ще се развият нещата?
- Трудно ми е да кажа. Мисля, че правдата ще възтържествува. В България имаме правова система, в която аз вярвам безпрекословно. Аз съм невинен, само съм набеден. Това е не само фалшива новина, но и опит за набеждаване и тъй като стана пред много деца – целия трети клас и трима-четирима, които бяха избягали.

11-годишен ученик е приет в болница с травми, обвинява учителя си за побойОт школото отричат да е било упражнено насилие над детето