Блокадата, която тегне над Пловдив, разширява влиянието си от автомобили и пешеходци... до кофите за смет. Новата временна организация на движението, при която е затворен бул. "Цар Борис III Обединител", наложи на пловдивчани да намерят и нова организация за изхвърляне на смет.

Пет кофи за смет - три за разделно събиране и две с общо предназначение осъмнаха оградени зад металните съоръжения, които спират достъпа на коли и пешеходци по платното на булеварда, където започва да се строи кулата за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата. 

Кофите за смет буквално се оказаха пленници зад решетките, което от своя страна постави хората в района в странната ситуация "Хвърли си боклука, ако можеш". Част от креативните граждани в района вече разсъждаваха върху различни технологии по премятане на смет, въпреки че кофите са на около метър разстояние от огражданията.

Дори обаче такава летателна схема за отпадъци да сработи, пловдивчани недоумяват как кофите ще бъде изпразвани... А като си помислим, че някои от минувачите няма да са от най-точните - катапултирането на боклука започва да звучи още по сюреалистично. 

Дали арестантите ще бъдат освободени след 24 часа, остава съдът да реши.