Охраната на “Позитано 20” не допусна бившия дългогодишен депутат и член на Националния съвет Георги Божинов.

Един от най-видните опозиционери на Нинова не беше разпознат и така не беше пуснат от първия му опит да влезе в залата на червения пленум.

Този път при охраната стоят списъци с членовете на Националния съвет. Това според запознати се случва за първи път. Целта е да не влизат външни лица.

След бурна реакция обаче Божинов все пак влезе.

Интересен факт е, че при старта на заседанието от залата са извадени всички, които не са членове на Националния съвет. Сред тях и водачът на листата на червените за евровота Елена Йончева. Тя ще присъства само на точката, която касае избирането на останалите 16 кандидати.

Същото важи и за шефа на кабинета на президента Иво Христов.

Междувременно сегашният евродепутат от БСП Петър Курумбашев пусна позиция, в която обяви, че е отказал 9-ото място в листата.

"В разговор през седмицата Корнелия Нинова ми предложи 9-о място в листата на БСП за изборите за Европейски парламент, като ми каза, че това е най-високото възможно място за гражданската квота след Елена Йончева. Понеже това предложение ми се стори като подигравка - за всичко, което съм направил досега, отказах. И така се разделихме”, заявява още Курумбашев.