Депутат от регионалния парламент на Свердловска област реши да уреди спор във Facebook по доста старомоден начин - като го предизвика на дуел. Предизвикателството се превърнало в истински фарс, когато на мястото на законодателя се появил Олимпийски шампион по бокс, предаде Russia Today, цитирана от БГНЕС.

Депутатът Андрей Гориславцев и местният PR специалист Ярослав Ширшоков влезли в остри словесни сблъсъци в коментарната секция под пост в социалната мрежа, касаещ църква в руския град Екатеринбург. 

Ширшоков подразнил депутата с въпроса дали бездомните хора, които просят около храма, са част от църковната общност? Депутатът се подразнил и скоро конфликтът прераснал в обиди на личностна основа, които завършили с покана за дуел.

Мъжете се разбрали да се срещнат пред известен театър в Екатеринбург. Когато Ширшоков пристигнал на мястото, вместо депутата, заварил златния Олимпийски шампион по бокс Егор Мехонцев. Атлетът обяснил, че Гориславцев имал неотложни задачи и бил изпратен да го замести. 

В крайна сметка до дуел така и не се стигнало. Въпреки това медиите се чудят какво е накарало депутатът да се уплаши.

Гориславцев е военен ветеран и дори се е занимавал с бокс за аматьори.