Услугата за обмен на знания Quora зададе на потребителите любопитен въпрос: „Имали ли сте някога работа, на която не се правили нищо и никой не е знаел за това?“. Много хора споделиха своите истории, но разказът на 75 годишен бивш работник в завод надмина всички.

Потребителят Шейн Уайът (Shayne Wyatt) сподели историята на своя колега Боб. Някога Уайът работил в металургична компания и тогава Боб е бил обикновен младеж с тефтер и химикалка, който постоянно обикалял склада, проверявайки етикети, кутии и палети. Занимавал се със спорт, имал добри отношения с колегите и шефовете – просто бил пич.

„Боб работеше в компанията 15 години и трябва да разбирате – това беше голям металургичен завод с няколко хиляди работници. На едно съвещание бе взето решение, че трябва да се избере сътрудник, който да наблюдава отдела, в който се произвеждат пирони и винтове. Чупиха си главите над това, кой има достатъчно акъл, за да се справи със задачата. Един от ръководителите попита: „А защо не Боб?“.

Всички веднага се съгласиха, че Боб е най- подходящ за тази работа. Следващият въпрос на ръководителя беше: „Добре, за кого от вас работи Боб сега?“ И всички замълчаха, само се споглеждаха. „Стига бе, все за някого трябва да работи! – каза шефът, но така и не получи отговор – Може би работи за някой от офис мениджърите?...“ В крайна сметка работната история на Боб бе взета от архива.

Той е работил в завода повече от 15 години, всяка седмица получавал заплата. Първите пет години е работил в отдел, който след това е бил затворен, а работещите там са били преместени в други отдели… с изключение на Боб. Той буквално бил изгубен и си останал на старото несъществуващо вече място, без ръководство. Никой не обръщал внимание, а Боб изчакал, за да разбере дали ще получи следващата си заплата. След като това се случило, той просто решил да остане…

„Когато историята се разбра, тя стигна до президента на компанията, който просто се посмя от сърце на ситуацията. Боб е бил уволнен, но отдел „Кадри“ предложили да му дадат добра компенсация – в края на краищата, човекът е работил 15 години в компанията и не е имал никаква вина. Ръководството е трябвало да открие грешката в самото начало“.

„Сега съм на 75 години и това се случи, когато бях младеж. Почти бях забравил за всичко това, докато не прочетох въпроса ви. Не сдържах усмивката си заради ситуацията с Боб. Благодаря, че ми напомнихте“, написа Шейн Уайът в сайта, превръщайки се в истинска сензация.

Превод и редакция: Trafficnews.bg