Трима роми са нападнали възрастен мъж, който се е връщал от пазар с покупки. Инцидентът е станал пред блок 19 в квартал "Васил Левски“ в Казанлък, съобщава presstv.bg. След като пребиват мъжа, те са успели да му отмъкнат парична сума, мобилен телефон и покупките.  

Благодарение на бързата реакция на органите на реда двама от тримата извършители са задържани, третият се издирва, уточнява Канал 3. Припомняме, че в района все повече ескалира недоволството срещу ромските безчинства. Вчера в района на Казанлък стана тежка катастрофа заради кон. Към този момент не е установен собственикът на коня, причинил катастрофата. Инцидентът е станала на около 300 метра от мястото, където в края на октомври миналата година, живота си изгубиха двамата млади казанлъчани - Вики и Цанко, при сблъсък с необозначена каруца, движеща се по пътното платно.  

Трагична ирония е, че няколко часа преди инцидента местните жители в Казанлък излязоха на протест с искане на пълна забрана за движение на каруци по пътищата на България. Повод за недоволството стана именно смъртта на двамата младежи заради необозначена каруца на пътя.  

Критично остава състоянието на мъжа, пострадал при катастрофата с конШофьорът е с тежка черепно-мозъчна травма, направена му е операция