Водачите на МПС в Пловдив продължават да изнасят нагледни уроци по неправилно паркиране.  Поредни два такива случая бяха запечатани от камерите на бдителни читатели. Снежнобяло Ауди чупи всякакви рекорди с метода 2 в 1 – то е спряло на пешеходна пътека и на велоалея едновременно. Откъде ще минават пешеходците и колоездачите ли? Техен проблем.

Бял микробус пък явно си е помислил, че знакът „стоп“ означава „паркирането задължително“. Водачът е спрял непосредствено пред знака и пред пешеходна пътека тип „зебра“. А по правилник паркирането трябва да се извършва най-малко на 5 метра от „зебрата“, ако другата сигнализация не го забранява. Както и минимум на 5 метра от кръстовище.

Последното е редовна практика в Пловдив и нещо, върху което органите на реда трябва да помислят сериозно. Автомобили масово се паркират на самите кръстовища, като по този начин създават реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

TrafficNews.bg на читателите си за тяхната бдителност по отношение на всякакви нередности и нарушения. Продължавайте да ни изпращате вашите сигнали!