Служители на Центъра за градска мобилност в столицата се отнасят изключително грубо към възрастна жена.

Видео показва как контрольори бутат пътничката във вратата, опитвайки се да я смъкнат от автобуса.

Клипът беше разпространен във Facebook групата "Забелязано в София" и предизвика много остри реакции сред потребителите.

Друга жена се притичва на помощ и помага на бабата да се освободи от хватката на служителката на ЦГМ.

"На жената й е лошо, не виждаш ли, остави жената", казва гражданката.

След това избухва разправия между нея и контрольорката, която слиза от автобуса.

 "Аз лично се дразня на контрольорите,защото много избирателно решават,кого ще санкционират.Била съм свидетел как не смеят да закачат циганите,а налитат на баби и деца.Ето това ме гневи!Законът НЕ е за всички в ГТ", написа възмутен потребител.

"Браво на жената която се е намесила!!! Тези т.н "контрольори" са събрани от кол и въже..Жалки и гнусни същества! Лесно е да нападаш възрастна и беззащитна българка, но дали ще са толкова смели с някой други...", гласи друг коментар.

Други потребители пък обвиниха автора на видеото, че не се е намесил, за да помогне, а просто е снимал случващото се.

"Смешно е , че снимаш и , че говориш чак като затвориха вратите. И да ги качиш си знаем кви са , ама си знаем и вие дето снимате какви сте", написа потребител.

"Само ще кажа, че контрольорите са част от ЦГМ. ЦГМ като въведе синя и зелена зона за паркиране каза, че със събраните пари ще се построят паркинги. Е никъде няма построен от ЦГМ паркинг за вече 7-8 години. Правете си изводите левчетата ви за най-бавния транспорт в кой точно джоб отиват", гласи поредния възмутен коментар.

Някои потребители заявиха, че служителката на ЦГМ не е с униформа, а само с бадж - в наредбата ясно е написано как трябва да са облечени контрольорите.

Трети заявиха, че в тази ситуация всички са виновни - жената не си е купила билет и е била нередовен пътник, контрольорите са проявили арогантно отношение, а снимащите не са се намесили.