Ако се вярва на МВР, той е издирван под дърво и камък. У нас и в чужбина. Красимир Тончев обаче изобщо не се крие, даже е изпратил на полицията мобилния си телефон.

Да се чуят, ако наистина искат да разберат къде е.

В края на март миналата година негови приятели му приятели му пратили снимана страницата на МВР във Фейсбук. Не нея се мъдрел ликът на Красимир като издирван от родното правосъдие.

Първо решил, че е тъпа шега, но после разбрал, че наистина е издирван. Затова веднага написал номера си под публикацията и приканил полицаите да се свържат с него, за да им даде подробности къде точно се „укрива”, а пък те да му споделят как така се е оказал беглец от правосъдието.

Красимир живее в Германия през последните няколко години. Твърди, че през 2015 година е карал автомобил, без да има шофьорска книжка. Същата година е наказан за това прегрешение с пробация за 2 години и 6 месеца.

В началото на 2017 година присъдата му става ефективна, без той да разбере. Полицията го обявява за издирване, за което той разбира едва от фейсбук страницата на СДВР. Призовките се получават на адреса му по лична карта, където живее бившата му жена. Тя обаче изобщо не го информирала за делата и обявяването му за издирване. Пред TrafficNews.bg Тончев сподели, че полицията го е търсила само един път, веднага след публикуването на телефонния номер.

Година по-късно Красимир разказва,  че единствената промяна при него е новата по-хубава работа и регистрирания на негово име автомобил.

 "Нищо не се е случило. Няма какво да кажа... При нашето МВР е пълен батак. Не съм си сменял номера, не съм се крил по никакъв начин. Не са ме „намерили”, защото не са ме и търсили", откровен е  пред TrafficNews.bg Красимир.

Всъщност той е само един от осъдените, които се издирват за да излежат присъдите си.

Красимир е наел адвокат в България и се надява да се размине с килията. Живее обаче напълно спокойно в Германия. Тук никой не го притеснява за нищо. Ежедневието му е нормално: работи, пазарува, разхожда се и се среща с приятели.

Времето тече, а и с това растат шансовете наложената му присъди да не стане факт заради изтичане на срока на давност.„

Което ще е поредният абсурд за родното правосъдие.