„Докога ще се налага да търпим прахосването на общински пари при очевидна липса на какъвто и да било контрол към изпълнителите на възложени ремонтни работи?”, това пише читател на TraficNews.bg, който ни е изпратил снимки на едно и също пространство на бул. „Васил Априлов”, но с 52 дни разлика.

На първата снимка от 5 януари се вижда как преди кръстовището  с „6 септември”  е направена огромна кръпка, след това тя е възстановена, но два месеца по-късно резултатът е нова яма на същото място.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов   заяви, че този участък е проблемен и често стават ВиК аварии. Когато администрацията констатира подобни дупки , те ги препращат към водното дружество, която да отстрани неравностите.

„В случая става въпрос за пропадане на възстановената пътна настилка. Още днес ще поискаме тя да бъде възстановена от фирмата, отговаряща за настилката, тъй като тук става въпрос за некачествено изпълнени”,заяви директорът на ВиК Спартак Николов. Той обясни, че състоянието на водопровода от източната част на булеварда е изключително тежко и е предвидено за подмяна.

„Водихме кореспонденция с Община Пловдив за участъка. Там се предвижда пълна реконструкция на булеварда от моста на УХТ до кръстовището с „6 септември”. Тъй като през 2019 година Пловдив е европейска столица на културата, а оттам влиза голям пътникопоток, тези дейности ще се извършени през 2020 година”, каза още шефът на водното дружество.