Двамата работници от фирмата за интернет „Нет стар системс” ЕООД - Ангел и Стефан, в момента са на разпит в полицейския участък в село Калояново. Каква е предисторията на трагедията, която се разигра по-рано днес и при която млад мъж беше убит от волтова дъга. Ангел и Стефан прекарвали кабел през жп прелеза в Долна махала. Двамата помолили Илия, който живее в близост, да им помогне. Качили се на стълб, от него хвърлили кабел, който е докоснал кабелите с високото напрежение, а другият край на кабела е паднал на земята, в близост до прелеза, където е бил и самият Илия. Земята е била мокра и… се е получила волтова дъга, която е убила 26-годишния Илия Христов.

Това, което буди недоумение, е, че след случилото се двамата мъже избягали, дори не са оказали първа помощ на момчето. Две съседки са отишли да му помогнат, обадили са се на 112, едната е бръкнала в устата на Илия, за да извади езика. Когато медиците дошли на мястото, вече било късно.

Илия оставя сираче на 2 годинки и жена, която е бременна в 5-ия месец. Дияна не спира да плаче, предаде репортер на Trafficnews.bg. На мястото все още има Бърза помощ за съпругата на Илия, която не се чувства добре.

Майката и бащата на загиналия мъж, който е от ромски произход, също са на мястото. "Искам справедливост, искам затвор за работниците!", крещеше майката - също Дияна, държейки една обувка – единственото нещо, което е останало от Илия.

Цялата махала е на мястото на инцидента, хората са в шок от случилото се.

Нашият репортер опита да се свърже с единия от работниците - Ангел, който първоначално вдигнал телефона, но като разбрал за какво го търсят, казал, че има грешка и затворил телефона.