„Когато имаш 400 табла по спирките нормално е някои да не работят! Имаме такива, които са на слънчеви батерии, при по-мрачно време може да има проблеми. В момента около 100 автобуса се оборудват с новата система, има такива, които са временни. Това са нормални неща! Но твърдиш, че транспортният проект е провален е върховна глупост”, заяви кметът Иван Тотев по повод декларацията на ДСБ, че Община Пловдив е провалила проекта за ел таблата и електронното таксуване.

Според лидера на ДСБ Йордан Иванов общината е подписала приемо-предавателен протокол, с който са приели цялото оборудване без обаче то реално да функционира . По този начин градските власти са се лишили от неустойки в размер на 82 000.

Според градоначалника едно било политическото говорене съвсем друго реалността, която се случвала с града. Умните светофари, велоалеите, центъра за наблюдение,  системата в градския транспорт всичко това били успешни дейности, но като всяко нещо си има текуща работа по него.  Стана ясно още, че системата за електронно таксуване в градския транспорт ще бъде пусната на 1 януари

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg