Ден след като световните медии показа куриозен запис на внасяне на дрога в затвора "Клинтън", подобна сцена се е разиграла и на територията на пловдивския затвор. Вчера сутринта служител от дневната смяна надзиратели, които поели дежурството на охранителните вишки, открил на полосата топче , увито в станиол. То съдържало сериозното количество от 4 грама хероин. Явно е трябвало да падне в карето, където сутрин се разхождат затворниците и този , за когото е било предназначено, да го прибере. Адресантът естествено ще остане неракрит, тъй като едва ли някой ще предяви претенции към дрогата. 

това е втори опит за внасяне на наркотици в затвора за последните два дни. Млада жена е била заловена при опит да внесе наркотици в затвора в Пловдив. Това се е случило в неделя по време на свиждане – при щателна проверка охранителите открили 1,098 грама хероин в багаж, предаден от 24-годишната А.Г. за излежаващ присъда. 

В Щатите контрабандата стана пред очите на хиляди зрители на "Фокс Нюз" - точно зад гърба на репортерката Моли Лайн.

По време на живо предаване за избягали затворници от строго охранявания затвор "Клинтън", американците станаха свидетели как неизвестен мъж предава контрабандна стока на човек от затвора. В кадъра зад репортера се вижда как облеченият в тъмни дрехи мъж отива до оградата, изчаква да бъде спуснато въже, закача черно куфарче, което веднага е изтеглено от другата страна. След това мъжът си тръгва, без дори да подозира, че попада пряко в ефир.

TrafficNews.bg