Здравословното хранене става все по модерно сред пловдивчани. И като се замислим, кой от нас не би искал да дава на тялото си качествена и добре подбрана храна, така важна за здравето?

Този процес  започва още с продуктите, които слагате в пазарската си количка, а верига био магазини „Бахарика” в Пловдив предлагат богат избор на изключително приемливи цени.

Любезните собственици  правят всичко с търпение, любов, упорит труд и професионализъм и ви канят да ги посетите, а ние ви гарантираме, че няма да останете разочаровани.

И трите обекта са разположени на територията на град Пловдив, на адреси: Камела ул. Стефан Стамболов 50, срещу хотел „Норис” ул. Богомил 72 и на Събота пазара ул. Гевгели 42. Съвсем скоро се очаква на територията на града врати да отвори и четвърти по ред магазин на веригата „Бахарика”.

Освен различни по вид подправки, варива, ядки, сушени плодове, семена и тахани, зеленият магазин на Пловдив предлага богат асортимент от продукти, разположени на прилежно подреден био щанд.

Сред най-търсените и нашумели предложения са:

Био кокосово масло в изгодни разфасовки

То е мощен антиоксидант и имуностимулатор, намалява вероятността от развитие на сърдечно-съдови болести и възпалителни процеси. Има и широко външно приложение – подхранва косата, овлажнява кожата, възпрепятства стареенето й и образуването на бръчки.

Какаово масло

Представлява съществен процент от състава на какаовите зърна. То се добива след пресоването на семената какао и от хилядолетия се счита за естествена чиста мазнина, която носи само ползи за човешкото здраве и красота.

Стевия

Стевия е древна билка със сладък вкус, която е възможно най-добрият заместител на захарта. По вкус се доближава до захарта, но е около 300 пъти по-сладка. И най-важото - не съдържа калории и е много здравословна.

Масло Гхи

То съдържа витамин Е и А, както и линолеова киселина, която е незаменима и не се произвежда от организма. Има омега 3 и 9 и също така е установено, че приготвяйки храната с Гхи, полезните витамини и минерали се усвояват много по-добре от тялото.

Био меласа

Меласата е страничен продукт,който се получава при производството на захар от захарна тръстика. Тя е изключително богата на хранителни вещества:манган,мед,желязо,магнезий,калций, селен и калий,както и на витамин В6. Съдържа и множество минерали.

Сироп от агаве, био хумус, кокосово мляко и вода са една малка част от разнообразните продукти на щанда.

Интересна част от магазина заема и рафта със сиропи от бъз, рози, ягоди, малини, дива мента и други.

Все повече нараства интереса и към богатия асортимент от различни по вид пълнозърнести брашна.

Интересни са още предложенията за различни видове масла и протеини.

За тези от вас, които нямат възможност да отидат до обектите, магазини „Бахарика” предлагат и доставка до дома, която в рамките на град Пловдив е напълно безплатна!

Пловдивчани предлагат щипка здраве по джоба на всеки СНИМКИ*В специализираните магазини „Бахарика” може да намерите над 100 вида подправки, различни варива, ядки, сушени плодове, семена, тахани и био храни

Още с влизането, ароматът на подправки сякаш омайва клиентите... Голяма част от тях са прилежно наредени в чувалчета и може да си купите насипно, на изключително добри цени по джоба на всеки.

Освен добре познатите имена, сред тях ще видите и такива, които може да си купите само от магазини „Бахарика” и няма да намерите никъде другаде в града.

Магазините разполагат с богат асортимент от подправки, варива, семена и сушени плодове, които само там може да откриете насипно и да си купите толкова, колкото ви е на сърце. Доста често може да ги намерите и на промоционални цени, а качеството е повече от гарантирано. 

И още:

За тези от вас, които искат да смелят закупените семена или варива, собствениците предлагат и специална машина за мелене на място.

Почитателите на зехтина пък, могат да се възползват от предложението и да си закупят наливно зехтин екстра върджин от Гърция.