Разбира се, някои хора са по-зиморничави от други, а сега настъпват и студените времена. Но ако по принцип не сте се чувствали по този начин и преди, може да става въпрос за сериозни заболявания. Нека видим възможните причини, поради които постоянно чувствате хладина: 

Щитовидната жлеза може да не функционира добре

Хипотиреоидизъм наричаме състоянието, при което щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормон и по този начин тялото ни реагира, като изпитва студ. Други симптоми на това състояние може да са умора и нисък сърдечен ритъм. 

Ако не приемате достатъчно вода 

Водата е изключително важна за правилното функциониране на организма ни, забързва метаболизма, помага за разграждането на храната, освен това създава енергия и топлина. При дехидратацията може да се наблюдава липсата на енергия и топлина, от което чувствате постоянен студ. 
За да се мотивирате да пиете повече вода на ден, може да добавяте към нея лимон, мента, босилек, краставица и др.

Може да имате анемия

Не спите достатъчно 

Ако не си набявате необходимото време за сън и почивка също може да изпитвате студ. Сънят е важен за регулирането на телесната температура.
Феноменът на Рейно

Това разстройство се разпознава по посиняването на крайниците – пръстите на ръцете и краката посиняват, а в някои случаи побеляват. То редуцира притока на кръв към крайниците и ги кара да изстинат. След възвръщането на кръвта към тях, те почервеняват и може да почувствате изтръпване или болка. Рейно се предизвиква от ниска температура, стрес или контакт с някои химикали.

Може да сте твърде слаби 

Ако сте твърде слаби, в организма ви няма достатъчно телесни мазнини, които да поддържат по-висока температура и да изолират студа. Ако спазвате строги диети, това също би повлияло на температурата ви.

Може да имате лошо кръвообращение

При наличие на атеросклероза артериите стават по-тесни и намаляват притока на кръв към крайниците, от което може да чувствате, че ви е студено. 

Проучвания сочат, че на жените им е по-студено, тъй като комфортната стайна температура за тях е по-висока – около 25 градуса. Това може да се дължи на женския хормон естроген, който сгъстява кръвта, или на по-бавния метаболизъм, в сравнение с този на мъжете.