
Пропускането на сутрешната закуска лишава организма от важни хранителни вещества и може да бъде опасно, установи изследване на учени от университета на Охайо.
Мащабно проучване показва, че хората, които пропускат сутрешното хранене, се лишават от фолиева киселина, калций, желязо и витамините В2, В3, С и D.
В проучването са взели участие 30 889 американци на възраст над 19 години. Те е трябвало да си водят стриктно дневник за храната, която приемат.Отбелязвали също и времето, в което се хранят.
Оказало се, че от сутрешната закуска се лишават 15,2% или 4924 души. На базата на получените данни учените изчислили и приблизителните количества на хранителни вещества, които участниците консумират.
Учените от университета на Охайо стигат до извода, че доброволците, които пропускат закуската, лишават организма си от доста полезни вещества.
Акценти


Евакуираха посетителите на мол Пловдив




Жена и дете са в болница, блъснати от коли в Пловдив

Почина най-възрастният скиор в България

