
Пропускането на сутрешната закуска лишава организма от важни хранителни вещества и може да бъде опасно, установи изследване на учени от университета на Охайо.
Мащабно проучване показва, че хората, които пропускат сутрешното хранене, се лишават от фолиева киселина, калций, желязо и витамините В2, В3, С и D.
В проучването са взели участие 30 889 американци на възраст над 19 години. Те е трябвало да си водят стриктно дневник за храната, която приемат.Отбелязвали също и времето, в което се хранят.
Оказало се, че от сутрешната закуска се лишават 15,2% или 4924 души. На базата на получените данни учените изчислили и приблизителните количества на хранителни вещества, които участниците консумират.
Учените от университета на Охайо стигат до извода, че доброволците, които пропускат закуската, лишават организма си от доста полезни вещества.