На фона на слабия процент ваксинирани у нас, стартира и поставянето на трета доза на ваксина. Първите медици вече си направиха допълнителната имунизация.

Йоска Тинчева е здравен работник. Като част от рисковата група, тя е решена да си постави и трета доза ваксина.

"Аз съм ваксинирана. Две инжекции имам, така че и трета доза бих си направила и се чувствам добре", сподели тя.

Личните лекари наблюдават спад в интереса към ваксинацията срещу Ковид-19. Повишава се интересът на имунизираните към третата доза, отчита д-р Георги Миндов.

"Почти всички мои пациенти, които са имунизирани с пълен ваксинален курс, питат за поставяне на трета доза, тъй като слушат какво се случва в други страни. Спадат антителата прогресивно и трябва да се направи такава доза", уточни медикът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той подкрепя идеята с приоритет да бъдат рисковите групи, като смята, че към тях трябва да влязат и хората от фермите за норки. Д-р Миндов е категоричен, че не трябва да се залъгваме, че защитата от коронавируса зависи от това колко антитела имаме.

"Титърът на антителата не е показателен. Няма смисъл хората да ходят да се изследват и да си дават парите. Това изследване е безсмислено. Няма референтни стойности. Не знаем под колко и над колко имаме защита. Това е просто една цифра и нищо повече", подчерта медикът.