Етеричните масла се извличат от растения чрез дестилация и представляват силно концентрирани екстракти. Именно заради високата си концентрация те не бива да се използват директно, а да бъдат разтвoрени преди употреба - например в базово масло или пък в композиция на водна основа. При правилна употреба етеричните масла могат да донесат редица ползи на кожата, пише edna.bg

Масло от лайка
Притежава силно противовъзпалително и антисептично действие, което го прави чудесен избор при наличие на акне и мазна кожа. Успокояващият му ефект пък дарява с нежна ласка и най-чувствителната кожа. Освен това етеричното масло от лайка е незаменим съюзник в борбата с целулита и изключително добре повлиява еластичността на кожата.

Масло от невен
Екстрактът от невен от векове е познат със своите антибактериални и регенериращи свойства. Етеричното масло от растението значително ускорява заздравяването на кожата, правейки я видимо по-гладка и нежна.

Масло от лавандула
Освен че се слави с изключително приятен и успокояващ съзнанието аромат, това масло се отразява отлично и на кожата поради своето регенериращо, тонизиращо и освежаващо действие. Това го прави особено подходящо за употреба при различни видове кожни раздразнения. А ако страдате от косопад, добавете няколко капки етерично масло от лавандула към шампоана си - скоро ще се изненадате много приятно от резултата!

Масло от розмарин
Етеричното масло, което се извлича от ароматната подправка, притежава изявено антиоксидантно действие, което го прави чудесен съюзник в борбата с преждевременното стареене на кожата. Освен това екстрактът от розмарин дава отлични резултати при третиране на акне, дерматит и екзема. Добавен към шампоана пък регулира омазняването на скалпа и действа против пърхот.

Каквото и масло да изберете да включите в своя ежедневен ритуал за красота, не забравяйте по-често да се доверявате на природата - тя крие най-ценната грижа!