Грижата за здрав имунитет днес е по-важна от всякога. И докато някои приемат хранителни добавки, за да подобрят защитата на тялото си, то има и друг начин.

Ето 3 напитки, които може да си приготвите веднага, които ще подобрят имунитета ви:

Чай с джинджифил

Джинджифилът е с високо съдържание на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, които могат да ви помогнат да останете здрави, като повишават имунитета ви и предотвратяват различни заболявания. Суровият мед съдържа фитонутриенти с антибактериални и антивирусни свойства, които помагат за укрепване на имунната ви система и предотвратяване на заболявания.

Зелено смути за повишаване на имунитета

Този сок е с високо съдържание на витамин А, витамин С, фолиева киселина и други антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори с инфекциите и предотвратява възпалението. Това смути съдържа 2 чаши спанак, който е с високо съдържание на хранителни вещества. Той е с високо съдържание на витамин С, който помага на имунната ви система, а също така е с високо съдържание на калций, който е полезен за костите ви. Добавете към спанака няколко листа мента, боровинки или ягоди, краставица и лимонов сок.

Отвара от Куркума, кимион и семена от карамбол

Тези билки са с високо съдържание на естествени антиоксиданти като каротеноиди, фенолни киселини, флавоноиди, алкалоиди, сапонини, терпеноиди, полиацетилени, кумарини и много други. Куркуминът е активната съставка в куркумата и има противовъзпалителни, антибактериални и имуностимулиращи свойства, пише actualno.com