На въпросът къде да отидем край Храбрино, безспорно има много отговори. Маршрутите са толкова много, че няма как да ги поместим в една статия. Китното селце е само на 14 км от Пловдив,  но сякаш въздухът е друг. Само за 15 минути с кола можеш да избягаш от големия град и да се отърсиш от шума и жегата. Вече си в Родопите, но си на крачка от тепетата. Затова и сега ще ви предложим една кратка разходка, която е подходяща дори и за следобед след работа или просто няколко откраднати часа в уикенда. Разбира се, разходката винаги може да се удължи или да премине в пикник.

И така поемаме към параклис „Свети Спас“. Ако тръгнете от центъра на селото ще ви отнеме около час, а може да съкратите разстоянието, като спрете с автомобила си по-близо до параклиса. За тези пък, на които съвсем не им се ходи може да стигнат до крайната точка с кола. Предупреждаваме ви, обаче че пътят е изключително лош затова преценете възможностите на автомобила си.

Още преди да стигнете в Храбрино трябва да завиете на дясно и преминете по тесен мост. След това пътят ви води сама – само на горе към вилната зона на селото. Има и достатъчно табели, така че трудно ще се объркате дори и след като свършат къщите. Може да поспрете на някоя от поляните и да се полюбувате на красивите гледки към селото, както и към Пловдив.

До самия параклис има навес, пейки и барбекюта, така че може да напълните раниците с нещо за печене. От там се разкрива и гледка към Момини скали.

Ако разходката ви е дошла малко може да продължите към параклис „Света Богородица“ който се намира над Първенец. Стигането до там ще ви отнеме не повече от 40 минути.

Тук ще откриете и повече за тази дестинация:

На крачка от Пловдив: Мати Божа -  страхотна гледка и място за отдихИдея за приятна разходка само на няколко километра от града

От Храбрино може да отидете и на разходка до хижа "Академик"

Избягайте от жегата! Само на 15 км от Пловдив – хлад и смайваща гледка СНИМКИПътят до хижа „Академика” е подходящ както за спорт, така и за приятна разходка

А ето и как да стигнете до Момини скали:

Живописен каньон, скални рифове и самотен кръст само на 15 км от Пловдив СНИМКИТри параклиса и езеро ви очакват по родопските пътеки