Няколко дни след публикация на TrafficNews, че на кръстовището на бул. „Христо Ботев” и бул. „Любен Каравелов” точно до Факултета по Дентална медицина на МУ-Пловдив  има липсващ пешеходен светофар, съоръжението вече е възстановено.

Заради ПТП: Липсващ светофар до Младежкия хълм превърна пешеходците в камикадзетаСветофарът "изчезна" преди повече от месец, а трафикът в района е доста натоварен

На 30 юни след сигнал на граждани, че от няколко месеца е изчезнал светофарът за пресичане се свързахме с директора на ОП „Организация и контрол по транспорта“ Георги Стоилов, който след направена проверка потвърди, че светофарът липсва в следствие на катастрофа от 22 май тази година. Оказа се, че протоколът от ПТП-то е постъпил в общинското предприятие повече от месец след инцидента. След катастрофата са били увредени кабели и се е наложило премахването на светофара, за да бъде отстранен проблема, допълни още Стоилов.

Той добави също, че в най-кратки срокове ще бъде поставена нова уредба, за сигурността на гражданите. По план светофарът трябваше да бъде абсолютно възстановен максимум до две седмици, но очевидно са били нужни само няколко дни.

Към днешна дата светофарната уредба вече е възстановена и функционира и пешеходците могат да пресичат нормално на зелен сигнал, без да се налага да дебнат кога няма коли и да влизат в ролята на камикадзета.