Липсващ светофар на кръстовището на бул. „Христо Ботев” и бул. „Любен Каравелов” принуждава пешеходците да пресичат като камикадзета. Според сигнал постъпил до медията ни, съоръжението липсва вече повече от месец, но никой не предприема мерки.

„На бул. "Христо Ботев" Пловдив, точно до Факултета по Дентална медицина на МУ-Пловдив от няколко месеца е изчезнал светофарът за пресичане. Вероятно при някакво ПТП. Снимките са направени на 29 юни 2022 г.

Трудно ми е да повярвам, че до този момент никой не се е трогнал да го оправи, а пресичането на този толкова оживен булевард и в частност на това кръстовище трябва да става на магия. Може би чакаме някой да пострада и тогава да действаме? Срам ме е”, написа възмутена читателка на редакционната ни поща.

От TrafficNews се свързахме с директора на ОП „Организация и контрол по транспорта“ Георги Стоилов, който след направена проверка потвърди, че светофарът липсва в следствие на катастрофа от 22 май тази година. Протоколът от ПТП-то е постъпил в общинското предприятие едва вчера. След катастрофата са били увредени кабели и се е наложило премахването на светофара, за да бъде отстранен проблема.

Окачва се до в най-кратки срокове да бъде поставена нова уредба, за сигурността на гражданите. По план светофарът трябва да бъде абсолютно възстановен максимум до две седмици.