Шофьорът на камиона, предизвикал тежка катастрофа на АМ "Тракия", е изчезнал. Тялото му не е намерено в кабината на упрявлявания от него тир с турска регистрация. Участъкът в района на катастрофата в лентата посока София остава затворен за движение през цялата нощ. Това съобщи началникът на КАТ- Стара Загора Бончо Славов  пред БНТ.

В момента тече повторен оглед на местопроизшествието. Разследващите оглеждат храстите около магистралата. По официална информация жертвите на катастрофата са пет. Петима са и ранените, а дете на 3 години е с опасност за живота. 

Катастрофата на АМ "Тракия" е възникнала около 17 часа с товарен автомобил с влекач, с прикачено към него полуремарке. Движил се от София към Бургас. На 160 км на АМ "Тракия" навлиза в насрещната лента, като е преминал през стоманената предпазна ограда. Възникнало е ПТП с четири леки автомобила. 

"Не можем да кажем причините, тъй като в момента тече оглед и тепърва ще се изясняват фактите и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие", обясни началникът на КАТ. 

Както TrafficNews.bg съобщи, една от първоначалните версии бе, че водачът е заспал зад волана. 

Заради катастрофата се е образувала километрична тапа в град Чирпан, през който се пренасочва трафикът. 

Зверска тапа в Чирпан след автомелето на АМ "Тракия"Колите едва пъплят, споделят читатели