Младежи превърнаха улуците на Пловдив в снимачна площадка на „Бързи и яростни”. Мощни лъскави коли с почти еднакви номера, високи скорости в града и заснемане на клипове за социалните мрежи са само част от „забавленията” на младите шофьори в днешно време.

Пловдивчанин, подвизаващ се в инстаграм под псевдонима mitzbn е публикувал видео в личния си акаунт в социалната мрежа, на което се вижда как два мощни мерцедеса с почти еднакви номера преминават разстоянието от кръговото на Водната палата до спирката след тунела на бул. „Цар Борис III Обединител”. Когато преминават през тунела младежите „настъпват” автомобилите с няколко стотин конски сили и само за секунда ускоряват до над 100 км./ч.

Потребителят mitzbn, под чиято снимка пише името Митко Бошнаков, сам е качил видеото в инстаграм, а лентата има над 22 хил. гледания и повече от 250 харесвания за 3 дни. От профила на младежа става ясно, че е фен на скъпите спортни коли и високите скорости, като в социалната мрежа има множество снимки и клипове с различни видове луксозни автомобили на различни екзотични дестинации из света.

Поглеждайки от страната на Закона за движение по пътищата, младежите могат да понесат жестоки санкции от органите на реда. Освен глоби, шофьорите със сигурност ще се простят и с книжките си. Припомняме, че за опасно шофиране в градска час и превишаване на скоростта с над 50 км./ч водачът може да отнесе глоба до 2000 лева и да се прости с книжката си за срок до 2 години.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mitko Boshnakov (@mitzbn)