Протестното шествие на превозвачите пресича Пловдив. Над 200 камиона и автобуса преминават през централните булеварди. Към тях се присъединяват и таксиметрови шофьори. Автошествието е мирно. Осъществява се под полицейски конвой.

Припомняме, че от транспортния бранш заявяват, че недоволството им е провокирано от липсата на диалог с институциите и на стратегия за развитие на сектора. Настояват за отпадане на биодобавката на горивата за период от 6 месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за период от 6 месеца и мораториум върху цените и обхвата на тол таксите.

Транспортният бранш в Пловдив излезе на протест, иска оставка на правителствотоНастояваме за по-ниски цени на горивата, заявиха протестиращите

В 11 часа шофьорите тръгнаха от Митницата. Маршрутът им продължи през Сточна гара, бул. „Цар Борис III Обединител“, през тунела на амфитеатъра на Пловдив, ляв завой по бул. „Шести септември“, покрай пл. „Съединение“, наляво по бул. „Руски“ посока Централна гара, от Централна гара наляво по бул. „Христо Ботев“ до Сточна гара, надясно по бул. „Асеновградско шосе“, бул. „Кукленско шосе“.

По целия маршрут е създадена организация от органите на реда, за да няма проблем с движението. Заради големия брой протестиращи обаче на няколко пъти движението спираше, за да могат камионите да се изтеглят.

От бранша са категорични, че ако до 20 дни исканията им не бъдат изпълнени, ще има нов национален протест. Той ще се състои на 18 май и ще блокира движението по магистрали, гранични пунктове и автогари.