Служителите от сектор "Общинска полиция" в Пловдив започнаха масови проверки за паркирани цивилни автомобили на местата отредени за таксита под тепетата. Само в рамките на трите почивни дни те са съставили 12 глоби с фиш на установени нарушители.

„Препоръчваме таксиметровите шофьори да подават своевременно сигнали в полицията, за да може веднага да се реагира и взема съответното отношение”, призоваха от пресцентъра на полицията.

Проверките и контролът за недопускане на подобни нарушения продължават и занапред, като в Пловдив санкцията за паркиране в района на автобусните спирки на градския транспорт, стонките за таксита, пред контейнерите за смет или пред входовете на обществени сгради и в пешеходните зони от 1-ви април вече е 150 лева.

Таксиджии пропищяха от спрени коли по стоянките - пловдивчани ги взели за безплатен паркингЧесто паркираните автомобили са едни и същи, а нарушителите не се санкционират

Припомняме, че таксиметровите шофьори сигнализираха в редакцията на TrafficNews за неправилно спрели цивилни коли, прекарващи часове по стоянките.

Нарушенията са всекидневни като най-често нарушенията са около големите търговски центрове и моловете в града и натоварените улици, според работещите в бранша.

Таксиджиите споделиха, че е масова практика местата отредени за таксита да бъдат ползвани като безплатен паркинг от гражданите. Често паркираните автомобили са едни и същи, а нарушителите не се санкционират. 

Спирането по таксиметровите стоянки затруднява работата на таксиджиите и те от своя страна са принудени да паркират по други места, което често им носи глоби. През това време шофьорите с цивилни автомобили продължават да се скатават от синя зона като спират на местата отредени за таксита.