Организацията на движението на Голямоконарско шосе по време на ремонта е била приета от комисия с Община Пловдив, фирмата изпълнител и КАТ. Както TrafficNews писа първата копка се очаква в близките дни, а след това ще започне поставянето на знаците за временна организация.

Ремонтът ще започне от бул. „Дунав”, като първоначално ще бъде затворено едното платно, заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Първият етап ще е до бензиностанцията с кръстовището на ул. „Напредък”, а движението ще е двупосочно в другото платно.  

Припомняме, че фирмата изпълнител на проекта е „ИСА – 2000”, а стойността на проекта е близо 18 млн. лева с ДДС. Държавата отпуска  9 млн. лева за него, като 4,5 млн. лева вече са по сметките на Община Пловдив.

Строителните дейности ще бъдат от землищната граница на Община Пловдив ( Царацовски пътен възел)  до бул. „Дунав”.  Реконструкцията и разширението ще бъде по одобрен проект – включва разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи , ново кръгово кръстовище  и локали. Също така ще има нова ВиК мрежа, отводнителни съоръжения,  напоителна система, нови стълбове и ЛЕД осветление.

Максималният срок на всички дейност трябва да не е по-дълъг от 24 месеца.

Голямоконарско шосе е т.нар. официален вход на Пловдив от АМ „Тракия”. Той е началото на проектираната вътрешноградска магистрала, залегнала в градоустройствените планове от 70-те години на миналия век.  Тя трябва да минава през целия Пловдив от въпросното шосе през бул. „Васил Априлов”, пробива под Гарата и да се излиза на южното Околовръстно шосе.  

Ей, сега си…! Правят първи копки на Голямоконарско и Рогошко шосеОт 5 входно-изходни артерии в „Северен” само две ще бъдат отворени за движение

Вътрешната магистрала на Пловдив, която ще обере транзитния трафик в градаСлед Голямоконарско шосе и пробива на гарата идва ред на разширението на бул. „Васил Априлов” и Пещерско шосе