Няма да има проблем с движението в Пловдив заради протеста на превозвачите. Това увери началникът на Пътна полиция Йордан Милушев.

Припомняме, че в 11 ч. над 100 тира и автобуса тръгнаха на автошествие с искане отпадане на биодобавката на горивата за период от 6 месеца, връщане на 50 % от акциза на горивата за период от 6 месеца и мораториум върху цените и обхвата на тол таксите. Те ще преминат от Митницата през Сточна гара, бул. „Цар Борис III Обединител“, през тунела на амфитеатъра на Пловдив, ляв завой по бул. „Шести септември“, покрай пл. „Съединение“, наляво по бул. „Руски“ посока Централна гара, от Централна гара наляво по бул. „Христо Ботев“ до Сточна гара, надясно по бул. „Асеновградско шосе“, бул. „Кукленско шосе“ и отново ще се върнат на Кукленско шосе пред Митницата.

Обиколката ще продължи 30-40 минути.

„По целия маршрут сме създали организация. Мисля, че няма да има проблеми с движението. Моля водачите да следват стриктно разпорежданията на полицейските органи”, посочи Милушев.

Транспортният бранш в Пловдив излезе на протест, иска оставка на правителствотоНастояваме за по-ниски цени на горивата, заявиха протестиращите