Катастрофа блокира движението при 264 км. на АМ "Тракия" в посока Бургас. Има загинал. Лек автомобил е самокатастрофирал и се е запалил, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът за пътен инцидент е подаден малко след 16 часа.  На място са пожарникари и медици, а пътни полицаи регулират движението.

Диана Русинова от Европейския център по пътни политики съобщи в профила си във Facebook, че при катастрофата е загинало и дете. Тя сподели и снимки от инцидента. 

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев потвърди пред БТВ, че е загинало дете. 

"Главният секретар на МВР ми докладва случая точно преди да вляза в студиото - по първоначални данни водачът е загубил контрол на АМ "Тракия" и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце. Няма данни за момента за други пострадали".

За пътуващите към Бургас се препоръчва използването на обходен маршрут. Трафикът се осъществява от пътен възел "Нова Загора" – Сливен – АМ "Тракия", съобщиха от АПИ.