Шофьорът, причинил зверското меле късно снощи в София, има над 50 нарушения. Свидетелството му за управление е швейцарско и е отнето. Виновният водач вече е установен и се издирва, тъй като е избягал след инцидента. Шофирал е с изключително висока скорост.

По информация на МВР шофьорът е 35-годишният Георги Семерджиев, който е бивш футболист на "Левски"  и Спортист (Своге)., има криминални регистрации.

Той е задържан от МВР през 2010 г. Криминално проявен е, като има информация за наркоразпространение. В момента видът му е по-различен от снимката - сега е с много татуировки и по лицето.

Както съобщихме, при тежката катастрофа загинаха две млади момичета - на 22 и 26 години, те са били на тротоара. Инцидентът е станал малко след 23 часа на кръстовището на "Черни връх" при хотел "Хемус" автомобил се движел с голяма скорост и ударил таксиметрова кола, след което се блъснал в асансьора на метростанцията. От силния удар автомобилът се разцепил.

"Водачът на лекия автомобил е минал на червен светофар и е блъснал завиващия на ляво от бул. „Черни връх“ по „Арсеналска“ таксиметров автомобил. По данни на свидетели е карал с много висока скорост. Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения - над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни комисар Тенчо Тенев.

В автомобила са били двама души – шофьорът и пътник, които са избягали.

В колата също така са намерени предмети, които не са допустими съгласно закона, а именно два броя сини лампи, един брой стоп палки. Движел се и с фалшиви номера. Колата е със софийска регистрация, но с немски номера, уточни комисар Тенев. 

Юлиян, свидетел на катастрофата на "Черни връх" в столицата, обясни пред Нова тв, че ударът се чул като бомба. „Беше невероятен трясък. Видях разцепения автомобил. Всяка вечер тук има гонки, ускорявания на автомобили. Всекидневно едно и също”, каза той.

Пътният експерт Диана Русинова подчерта, че липсват национална политика и адекватни действия от страна на държавата, които да спрат подобни шофьори, с толкова нарушения, да се движат по пътищата.

Две млади жени са загинали при мелето в София, издирват виновния шофьорЖертвите са били на тротоара