Работниците в завод Осрам в Пловдив са отказали да се явят на работа и да се примирят с условията на труд, на които са били подложени. Това е станало, след като близо 100 служители на завод за осветителна техника бяха натровени заради консумация на застояла вода. До инцидента се стигнало след авария в завода.

"Колегите имат стомашни неразположения и диария, никой не казваше какво се случва, накрая спряха водата в завода и ни караха да се мием в тоалетната с минерална вода. Когато всички настояхме за информация, тогава ни обясниха, че сме пили зарезена вода в продължение на месец", разказа пред TrafficNews.bg служител на "Осрам". Жената се притеснява да не бъде уволнена, затова крие лицето си от камерата.

Какво разказа още тя и позицията на директора на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

Без да подозират работниците са консумирали питейна вода от чешмите, която обаче била смесена със застояла вода от противопожарните кранове. В рамките на две седмици близо 100 служители са потърсили лекарска помощ заради стомашно неразположение. Един човек е приет в Инфекциозната клиника в Пловдив.

Здравните власти извършват проверка на място, а заводът спря работа заради големия брой заболели служители. От компанията заявиха, че в резултат на техническа неизправност се е стигнало до бактериално замърсяване на прясната вода и изразиха съжаление за случилото се.