В събота ви разказахме за масово подвеждане на клиенти, което се прави в магазин „Скандал” в МОЛ Пловдив. Статията в TrafficNews.bg с видеото, което показва как се манипулират цените на стоките, взриви интернет.

Оказа се, че вредната практика съществува и в мол „София” на бул. „Цариградско шосе” в столицата. Там в същия магазин с име „Скандал” се продавали стоки с лъжливи намаления, сигнализира читател на TrafficNews.bg, гледал видеото от събота.

ВИДЕОТО - ВИЖТЕ ТУК

На него показахме закупени стоки от магазин „Скандал”, който предлага дрехи с марката „Гес”. Оказва се, че етикетът, с който е продадена стоката е на цена по-висока от тази преди дадената дреха да бъде „намалена”.

Един от артикулите е с обявена и задраскана цена от 96 лева и сложена нова продажна 67 лева. При разлепяне на горния етикет, отдолу се вижда стария етикет, преди промоцията, на който сумата от 96 лева отново е зачертана, но до нея стои цена от 48 лева.

Това обаче не е изолиран случай. Същата „промоция” има и с яке с марката „Гес”. На етикета, с който са продадени е обявена и зачертана цена от 660 лева, а до нея е сложена продажна от 462 лева. При разлепяне на етикета се вижда другия етикет преди „промоцията”, на който сумата от 660 лева също е зачертана, но до нея стои цена от 330 лева.

„Абсолютно същото се случва и в софийския мол”, твърди читателят.

Той дори разказва, че подобни псевдо намаления имало и на връх рождения ден на мол „София” през пролетта, когато уж били обявени 50 процента намаление на стоките, но всъщност това не било така.

Читателят, който ни изпрати сигнала, ни изпрати и снимка на картата му за отстъпки на стоките на „Гес” в цяла Европа и твърди, че е наясно с промоциите.

Той е забелязал още един детайл от видеото. Освен различните цени, оказва се самите дрехи са и с различна страна на произход. На долния етикет пише, че стоката е произведена в Китай, а на горния в Италия.

Оставаме на вас да прецените дали това, което се случва е редно и коректно спрямо клиентите. А на институциите оставаме да преценят дали в тази ситуация са нарушени правата на потребителите.

Ето я и промоционалната карта на читателя, с който пазарува наистина с намаление в цяла Европа. 

TrafficNews.bg